RUČNO VRCANI MEDMED I CIJENE

Pogledajte našu ponudu meda i cijene:

Aktivni filteri

CVJETNI MED 450 / 900 g

Cijena 8,00 € 60.28 HRK
Dostupno: 7 na skladištu
  • Cvjetni med (ili livadni med) dobiva se iz različitih vrsta cvijeća - ovisno o podneblju
  • Blagog je i aromatičnog okusa.
  • Najčešći med u konzumacija uz hranu (npr. namaz na kruhu, uz žitarice, voće i slično)

Cvjetni med skupljaju naše pčele od najboljeg cvijeća diljem slavonije od Klokočevika, do Đakovštine i Baranje točnije Kopački rit.

BAGREM MED 450 / 900 g

Cijena 6,00 € 45.21 HRK
Dostupno: 31 na skladištu

Bagremov med naše pčele skupljaju na stacionarnom pčelinjaku u Klokočeviku.

Bagremov med je nježno žute boje, blagog okusa i bez izraženog mirisa. Smatra se izvrsnim namazom na kruhu i neizostavnim zaslađivačem za čaj, kavu i voćne kolače. Sadrži veću količinu voćnog šećera i odličan je zaslađivač.

Bagremov med smiruje i blagotvorno djeluje na srčani mišić i cijeli probavni trakt. Zbog svojih osobina ubraja se u najcjenjenije vrste meda.

GLAVNE KARAKTERISTIKE BAGREMOVOG MEDA

  • Najslađi od svih vrsta meda
  • Vrlo sporo kristalizira i rijetko se stvrdnjava
  • Vrlo je tekućeg stanja, blagog okusa i svijetlo žute boje.

AMORFIN MED (divlji bagrem) 900g

Cijena 9,00 € 67.81 HRK
Dostupno: 50 na skladištu

Amorfin med je karakteristično crvenkast, blaga mirisa i okusa.

MED OD AMORFE je vrlo sličan bagremovom medu - često nazivan divlji bagrem.  Med of amorfe vrlo je blagog miriska i okusa, a velika količina cvjetnog praha crvene boje amorfin med čini crvenkastim.

ŠUMSKI MED - MEDLJIKOVAC 450 / 900g

Cijena 14,00 € 105.48 HRK
Dostupno: 37 na skladištu

Medljikovac je med koji nije od nektara, već od medljike ili medne rose. Možda zvuči malo čudno, ali je istinito.


Ovaj med je vrlo taman, osebujnog mirisa i okusa; zbog bogatstva prisutnih minerala, posebice željeza odličan je za krvnu sliku.

Medljikovac med iz Baranje

100% hrvatski medni proizvod, prikupljen u našim selećih pčelinjaka u nacionalnom parku Kopački Rit. Osjetitete kvalitetu najboljih šuma u našem šumskom medu - Baranja i Dunav zaslužni su za iznimno osebujan miris i okus.

BAGREM MED 250 g - MEDO

Cijena 3,50 € 26.37 HRK
Dostupno: 7 na skladištu

Bagremov med naše pčele skupljaju na stacionarnom pčelinjaku u Klokočeviku.

BAGREM MED izrazito je svijetle žute boje, blaga ugodna mirisa i okusa, lagan i ukusan.

Med je, gotovo bezbojan ili nježno žute boje, blagog okusa i bez izraženog mirisa. Smatra se izvrsnim namazom na kruhu i neizostavnim zaslađivačem za čaj, kavu i voćne kolače. Ovaj med smiruje i blagotvorno djeluje na nesanicu, probleme tijekom menstruacije i na djecu koja ne jedu med.

Bagrem je dobro poznato medonosno stablo toplije klime. Početak cvatnje uglavnom ovisi o početku proljeća. Prvi cvjetovi mogu se otvoriti prvih dana svibnja, a njegovo cvjetanje može se odgoditi do lipnja. Paša na bagremu vrlo ovisi o vremenu, u idealnim vremenskim uvjetima može biti vrlo bogata.

Ovaj med naše pčele skupljaju na stacionarnom pčelinjaku u Kolkočeviku.

LIPA MED

Cijena 5,50 € 41.44 HRK
Dostupno: 27 na skladištu

Lipa med je bistar, gotovo proziran, ugodna mirisa i vrlo blaga okusa.

Kao i svih naši proizvodi, ovo je 100% hrvatski med. Za proizvodnju medo od lipe našim pčelama smo osigurali Iločke krajeve.

Krem med 450g

Cijena 5,50 € 41.44 HRK
Dostupno: 2 na skladištu

Kremasti med je med bez aditiva koji nastaje miješanjem u posebnoj mješalici. Prirodni med u obliku kreme koji svojim nježnim okusom, mazivost i pastozni oblik koji ne kaplje mogu impresionirati vas i vaše mališane.

MED OD KESTENA 450 / 900 g

Cijena 11,00 € 82.88 HRK
Dostupno: 26 na skladištu

Kestenov med - taman je, a tamna boja varira mu ovisno o podneblju i godini, prepoznatljivog je mirisa i izrazito karakterističnog, pomalo gorkog okusa.

Od svih vrsta meda proizvedenih u Hrvatskoj, kestenov med najbogatiji je mineralima.

Kesten med iz istočne Slavonije

100% hrvatski medni proizvod, prikupljen u našim selećih pčelinjaka Dvoru na uni (Banija, mjesto Kosna).

Med je sladak i gust sok što ga pčele medarice tvore od nektara skupljenog na cvjetovima ili slatkim izlučevinama (medene rose) nekih kukaca. Med je i najsavršeniji proizvod prirode, u njemu se nalaze gotovo svi sastojci za potrebe ljudskog organizma.

Nektar koji pčele skupljaju iz cvijeća glavni je izvor ugljikohidrata koje pčele pretvaraju u lako probavljivi slador - glukozu i fruktozu, koji je glavni sastojak meda.

Zreli med ne sadrži više od 15% vode, a pčele ga u saću pokrivaju voštanim poklopcima i čuvaju od upijanja vlage i kvarenja. U medu se nalaze minerali, aminokiseline, visoko vrijedne organske kiseline kao što su mravlja, jabučna, limunska, octena, jantarna kiselina, pigmenti, razni derivati klorofila, vosak, inulin te elementi kompleksa vitamina B.

Med medljikovac sadrži 13 puta više mineralnih tvari od cvjetnog meda, a osobito željeza.
Svi dosadašnji pokušaji miješanja industrijske proizvodnje meda usprkos silnoj tehnologiji i uloženim ogromnim sredstvima dali su poražavajuće rezultate.

Tajna proizvodnje pravog prirodnog pčelinjeg meda
Pčele med nose u svom tijelu i organima za probavu koji taj proizvod pretvaraju u lijek gotovo nezamjenjiv u ljudskoj prehrani.

Nema na svijetu pčele koja proizvodi loš med, loš med rezultat je industrijskog punjenja meda ili lošeg nesavjesnog i neobrazovanog pčelara.