Ukratko o meni

Rodivši se u pčelarskoj obitelji zavolio sam i ja pčele. Sve je počelo 1950.g. kada je moj dida Ivan Popić s 12.g. dobio na poklon od svog ujaka prvu pletaru. Kao samouki stolar ručno je i po svom viđenju pravio košnice i u njih ubacivao rojeve iz pletara. Svoju ljubav za pčele prenjeo je i na mog oca, a i ja sam s odrastanjem zavolio pčele. Pčelarstvom se samostalno počinjem baviti 2001.g. dobivši od tate 4 AŽ košnice i od dide 10 AŽ košnica, koje sam postavio na auto prikolicu i krenuo na prve selidbe po Slavoniji.

Danas naše obiteljsko gospodarstvo broji 127 selećih i 45 stacionarnih košnica.

Sve radimo na starinski način - osjetite proizvode po staroj obiteljskoj recepturi

-- Tomislav Oreč


Više o skupljanju i proizvodnji meda i pčelarenju

Gdje skupljamo nektar za proizvodnju meda?

Naša sezona počinje s prvim cvatom lijeske s koje naše pčele skupljaju prvi cvjetni prah koji je najbitniji za leglo i sam razvoj pčelinjeg društva za nadolazeću sezonu.
Poslije lijeske kreće cvati divlja trešnja vrba i voćke koje sačinjavaju prvi nektar što ga donose pčele na stacioniranom pčelinjaku koji se nalazi u Klokočeviku. Poslije voćne paše pčele se sele u Okolicu Đakova di nose nektar uljane repice, poslije te paše pčele se vraćaju u Klokočevik di počinje medenje bagremovog meda.
Poslije Bagrema pčele se prevoze u okolicu Okučane di sakupljaju med od amfore koji se još i naziva divlji Bagrem. Nakon ispaše amfore pčele se prebacuju na Baniju točnije u Dvore na Uni mjesto Kosna di sakupljaju nektar Kestenovog meda. Poslije kestena pčele se sele u Vukovarsku županiju na ispašu suncokretovog meda i kao zadnja paša šumskog meda pčele se sele u nacionalni park kopački rit koja je ujedno zadnja selidba pred vraćanje kući da se pravovremeno pripreme pčele i košnice za zimovanje.


Kvalitetu meda
smo potvrdili na raznim natjecanjima ocjenjivanja meda.

TRADICIONALNO PČELARENJE

Specijalizirali smo za tradicionalno pčelarenje u kojem pčele pustimo da bez uznemiravanja, usred najbolji lokacija same rade dulji period i tako proizvodimo med s okusom i tradicijomom, po karakteristikama „kao naši stari“, a broji kupci su prepoznali našu kvalitetnu meda i ostalih pčelinjih proizvoda.

Uz brojne vrste meda proizvodimo propolis, pelud (cvjetni prah), vosak i svijeće, te mješavine meda sa suhim voćem, orašastim plodovima, đumbirom, a naš vrhunski proizvod je Imunomed- mješavina peludi i propolisa koji polako fermentiraju u mješavini odabranih sorti meda, te obaveznu gavezovu mast i pčelinji melem. Pogledajte sve naše proizvode.

Dobitnici smo brojnih nagrada i priznanja. Za sve naše proizvode osigurali smo Deklaracije i Certifikate „Centra za sigurnost i kvalitetu hrane“ te „Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu“.

Sve radimo na starinski način - osjetite proizvode po staroj obiteljskoj recepturi.

S VAMA SMO OD 1950.

--

OSNOVNI PODACI:

OPG Pčelarsto Oreč

OIB: 17541891022

vl. Tomislav Oreč

Kontakti: svi vidljivi na ovoj web stranici