OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Uvjeti poslovanja određeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 41/14). – Ugovor sklopljen na daljinu.
Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje prilikom narudžbe za kupnju artikala putem ovog Webshopa. Izražene cijene su oslobođene PDV-a, sukladno čl. 22 Zakona o PDV-u Izdavatelj računa nije obveznik plaćanja PDV-a. Postupak, te uvjeti poslovanja (kupnje i prodaje) robe putem „Pčelarstvo Oreč internet prodavaonice“ definirani su kroz slijedeće parametre: registracija kupca, narudžba, plaćanje, dostava, povrat i reklamacija robe.

Ovi Opći uvjeti poslovanja detaljno uređuju način korištenja web stranice, web shopa, naručivanje, ugovaranje, dostavu i plaćanje usluga Trgovca i čine sastavni dio ugovora sklopljenog između Trgovca i Korisnika usluge te ujedno predstavljaju predugovorne obavijesti iz članka 60. Zakona o zaštiti potrošača (NN 19/22), podatke i obavijesti iz članka 12. Zakona o elektroničkoj trgovini (NN 173/03 67/08 36/09 130/11 30/14 32/19). Ovi Opći uvjeti poslovanja namijenjeni su informiranju Korisnika usluga i Korisnika na jasan i razumljiv način o okolnostima bitnim za sklapanje, izvršenje i prestanak ugovora sklopljenog na daljinu.

Trgovac Vas poziva da prije korištenja web stranice pažljivo pročitate ove Opće uvjete poslovanja, Pravila o korištenju kolačića i Izjavu o privatnosti (dalje u tekstu, oboje: Politika zaštite osobnih podataka). Prilikom korištenja ove web stranice ili naručivanja putem web shopa, vezani ste ovim Općim uvjetima poslovanja i našom Politikom zaštite osobnih podataka. Ako niste suglasni s Općim uvjetima poslovanja i Politikom zaštite osobnih podataka, nemojte se koristiti ovom mrežnom stranicom.

Isporučitelj / trgovac / proizvođač robe je:

PČELARSTVO OREČ
Tadije Smičiklasa 58
35000 Slavonski Brod
MIBPG: 000174893

Telefon: +385 915272911

KUPAC

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronički naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje ih na PČELARSTVO OREČ putem Internet prodavaonice time omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe prikazane na internet stranici.

Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća naše uvjete poslovanja što se potvrđuje narudžbom artikala u internet trgovini ”pcelarstvo-orec.hr”


NEMOGUĆNOST SKLAPANJA UGOVORA

Sukladno Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.


PRODAVATELJ

Prodavatelj je PČELARSTVO OREČ, Tadije Smičiklasa 58, 35000 Slavonski Brod, MIBPG: 000174893

NARUDŽBA

Kupac naručuje proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Proizvodi se naručuju elektronskim oblikom, odabirom određenog proizvoda i njegovim spremanjem u košaricu. Nakon odabira svih željenih proizvoda klikom na link NARUČI, sustav vas dalje automatski vodi do stranica na kojima morate potvrditi točnost unesenih podataka te odabrati neki od ponuđenih načina plaćanja. Nakon što zaprimimo vašu narudžbu dobiti ćete povratni e-mail sa potvrdom o uspješno obavljenoj narudžbi odnosno kupovini, što ovisi o odabranom načinu plaćanja.

PLAĆANJE

U pcelarstvo-orec.hr trgovini možete plaćati kako je navedeno u Načinima plaćanja i u nastavku ovoga teksta:
Jednokratno: Pouzećem, Virmanom ili općom uplatnicom, putem pouzeća i trećim oblikom, isključivo uz prethodni dogovor.

CIJENE

Cijene za sve proizvode ponuđene u pcelarstvo-orec.hr internet trgovini izražene su Euru (EUR ili €)

Važeća cijena robe za kupca:
Ukoliko se plaćanje vrši virmanskom uplatom prema ponudi koji administrator šalje kupcu, važeća cijena robe za kupca je ona istaknuta na ponudi. Opcija ponude vrijedi 5 dana od dana kada je kupcu poslana ponuda elektroničkom poštom.
Ukoliko se plaćanje vrši pouzećem, važeća cijena robe za kupca je cijena istaknuta na potvrdi narudžbe koju administrator šalje kupcu.


DOSTAVA

Cjenik za dostavu na području Hrvatske.
Dostavu proizvoda naručenih putem naše trgovine vršimo u suradnji sa najkvalitetnijim dostavnim službama, po načelu „od vrata do vrata“. Dostavu naplaćujemo 30,00 kn za vrijednosti pošiljke do 500 kn. Za pošiljke vrijednosti preko 500,00 kn dostava je besplatna.
Za uslugu plaćanja pouzećem dodatna naplata ovidi o dostavnoj službi

Svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti.

** Navedene cijene važeće su za područje RH.

DOSTAVA IZVAN RH
Za dostave izvan RH, a za države izvan EU dostava je ovisna o Zakonskim obvezama vezanim za takvo poslovanje, te se obračunava u visini stvarnih troškova i snosi ih Kupac.

FOTOGRAFIJE I OPISI

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda vlasništvo su proizvođača i prodavatelja. Djelatnici internet trgovine „pcelarstvo-orec.hr“ nastoje što vjernije i točnije predstaviti i navesti karakteristike proizvoda,no zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

POVRAT I ZAMJENA

• Kupac ima pravo na povrat robe u slijedećim slučajevima:
• ako je isporučena roba koja nije naručena,
• ako je isporučena roba koja ima grešku
• ako roba ima oštećenja koja nisu nastala u transportu

RASKID UGOVORA

Kupac može otkazati narudžbu, ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) dana. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod.
Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
Robu vratite u roku od najviše 14 dana na našu adresu; PČELARSTVO OREČ, Tadije Smičiklasa 58, 35000 Slavonski Brod, MIBPG: 000174893
Izravne troškove povrata robe kupac snosi sam.
Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati ovdje.
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.


ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE I UMANJENU VRIJEDNOST

Za materijalne nedostatke prodanih stvari odgovaramo sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima.

ISKLJUČENJE PRAVA NA RASKID UGOVORA

Na temelju Zakona o zaštiti potrošača članak 70 stavak 5., kupac nema pravo na raskid ugovora:
Ukoliko se radi o zapečaćenoj robi koja zbog zdravstvenih i higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave Kupac ne može raskinuti ugovor i vratiti takvu robu.

NEMOGUĆNOST ISPORUKE OD STRANE PRODAVATELJA

U slučaju nemogućnosti isporuke proizvoda od strane prodavatelja zbog toga što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, prodavatelj će pismeno obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se potrošač otkazati narudžbu prodavatelj će kupcu vratiti uplaćeni novac što je prije moguće, a najkasnije u roku 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje uvećano za propisanu kamatnu stopu.

RASPRODANI ARTIKLI

U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da neke od naručenih artikala ne možemo isporučiti, odnosno da su neki od artikala iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih artikla, kupac će o tome biti obaviješten prije isporuke robe e-mailom ili telefonom.

PRIMJEDBE, PRIGOVORI I ŽALBE

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac može svoje pisane prigovore poslati na e-mail tomislav.orec@gmail.com ili telefonski na broj +385 915272911
Na sve primjedbe i prigovore PČELARSTVO OREČ odgovorit će u roku od maksimalno 15 dana.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

- preuzmite dokument