• Popust

Cvjetni med je ugodnog okusa, može biti tamniji ili svjetliji.

Cvjetni med jest med od raznog cvijeća i grmolikog bilja hrvatskih šuma pa mu je prema tome i djelovanje široko.

Zlatnožute boje, blagog mirisa, slatka do malo trpka okusa. Blago djeluje na dišni sustav, a zbog svojih jedinstvenih sastojaka povoljno utječe na regulaciju masnih kiselina u organizmu.

Cvjetni med se svrstava u lakše probavljivi med, blagog okusa.

KRISTALIZACIJA CVJETNOG MEDA

Starenjem cvjetni med se stvrdnjava i prvo postaje kašast, a zatim djelomično ili potpuno tvrd, kažemo da med kristalizira. Med se može čuvati u kristaliziranom stanju dugi niz godina, a njegova se svojstva ne mijenjaju.

Cvjetni med se brzo kristalizira i često mijenja boju.

KAKO OTOPITI KRISTALIZIRANI CVJETNI MED?

Otopite kristalizirani cvjetni med stavljanjem čaše s medom u vruću vodu. Preporučujemo lagano miješanjem (ne metalom) meda dobiti tekući med. Temperatura meda ne smije biti viša od 40 °C.  Kristalizacija je prirodna pojavai fenomen.

CVJETNI MED PROVJERENE KVALITETE

Cvjetni med je med provjerene kvalitete kojeg sakupljaju naše pčele na raznim livadama cvjetnica u diljem Slavonije. Po okusu može biti raznolik, jer njegova svojstva ovise o vrsti cvjetnica na kojima su pčele sakupljale nektar i podsjeća na miris cvijeta u kojem su pčele skupljale nektar. Zovemo ga i nektar med. Okus cvjetnog meda slađi je od šumskog meda - najsličniji med cvjetnom.

CM900
9 Artikli
Sukladno čl. 22 Zakona o PDV-u Izdavatelj računa nije obveznik plaćanja PDV-a.

SADRŽAJ CVJETNOG MEDA

Med sadrži prosječno 34% grožđanog šećera (glukoze), prosječno 40% voćnog šećera (fruktoze) i 1 do 4% šećerne trske ili repe (saharoze), 18% vode, enzime (dijastazu, invertazu, katalazu, peroksidazu, lipaza), mineralne tvari (kalij, kalcij, natrij, magnezij, željezo, klor, fosfor, jod i dr.), organske kiseline te vitamini skupine B i vitamin C.

Cvjetni med neizostavan je za doručak, namazan na kruh. Može se koristiti kao zaslađivač napitaka od čaja ili kave. Može se jesti na žlicu, odličan je za pečenje peciva, a preporučujemo ga i kao dodatak svježem siru, voću, žitaricama ili jogurtu.

Pogodan i za djecu i starije osobe. Posebno se preporučuje srčanim bolesnicima i bolesnicima s niskim krvnim tlakom.

CVJETNI MED - vitamini i blagotvorno djelovanje i popularnost

Cvjetni med bogat je vitaminima i lako probavljiv, ljekovit za mnoge bolesti. Medicinski je dokazano da ovaj med blagotvorno djeluje u liječenju probavnih, plućnih i bubrežnih tegoba. Također pomaže kod bolesti srca i krvnih žila te povoljno djeluje na sve osobe kojima je potreban oporavak i dodatna energija.

Također snagom raznovrsnih sastojaka povoljno utječe na djecu u razvoju, starije osobe, srčane bolesnike te na sve one kojima je potreban oporavak i dodatna energija.

Cvjetni med je posebno popularan na kruhu ili u pecivu, pogodan je za pripremu laganih mesnih jela i za dodataka hrani poput pripremu salata i raznih napitaka.

Dali ste znali o medu?

Med je zaslađivač koji ima 24 posto nižu energetsku vrijednost od šećera. Sastoji se uglavnom od jednostavnih šećera , koji brzo prelaze u krv i mišiće. Stoga je bogat izvor energije s brzim energetskim učinkom. Konzumacija meda omogućuje i potpuniju iskoristivost pojedinih minerala i vitamina.   

NAPOMENE i PREPORUKE ZA KONZUMACIJU CVJETNOG MEDA:

Med nadražuje sluznicu želuca pa bi ga osjetljive osobe trebale otopiti u mlakom čaju ili vodi.

OPIS PROIZVODA: CVJETNI MED

Neto količina: 450 i 900 g

Zemlja podrijetla: Hrvatska

Uvjeti čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi na tamnom mjestu

Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži

Proizvođač: OPG TOMISLAV OREČ, T. SMIČIKLASA 58, 35000 Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija, Hrvatska

Dodatne informacije: Svojstvo cvjetnog meda je kristalizacija. Zagrijavanjem do 40*C ponovno je tekući.

Med se ispravno konzumira otopljen u napitku (do 45*C)ili podjezično

7 drugi proizvodi u istoj kategoriji: