O BAGREMU I MEDU

Bagrem je dobro poznato medonosno stablo toplije klime. Početak cvatnje uglavnom ovisi o početku proljeća. Prvi cvjetovi mogu se otvoriti prvih dana svibnja, a njegovo cvjetanje može se odgoditi do lipnja. Paša na bagremu vrlo ovisi o vremenu, u idealnim vremenskim uvjetima može biti vrlo bogata. Bagremov med naše pčele skupljaju na stacionarnom pčelinjaku u Klokočeviku.

BAGREM MED izrazito je svijetle žute boje, blaga ugodna mirisa i okusa, lagan i ukusan.

Med je, gotovo bezbojan ili nježno žute boje, blagog okusa i bez izraženog mirisa. Smatra se izvrsnim namazom na kruhu i neizostavnim zaslađivačem za čaj, kavu i voćne kolače. Ovaj med smiruje i blagotvorno djeluje na nesanicu, probleme tijekom menstruacije i na djecu koja ne jedu med.

Bagremov med naše pčele skupljaju na stacionarnom pčelinjaku u Klokočeviku.

BM450
8 Artikli
Sukladno čl. 22 Zakona o PDV-u Izdavatelj računa nije obveznik plaćanja PDV-a.

Izrazito je svijetle žute boje, blaga ugodna mirisa i okusa, lagan i ukusan, preporučuje se djeci i rekonvalescentima. Zbog svojih osobina ubraja se u najcjenjenije vrste meda. Pomaže kod nesanice, umiruje previše nadraženi živčani sustav i otklanja posljedice nagomilanog stresa,odličan za dišne puteve i protiv kašlja, vrtoglavice i klimakteričnih tegoba.Mjesecima ostaje u tekućem stanju i vrlo sporo kristalizira, zato što u sastavu sadrži više fruktoze od glukoze. Preporuča se uzimanje s čajem od kamilice, jer se tako pojačava djelovanje meda i čaja. Također je preporučljivo uzimanje navečer prije spavanja.

Preporučuje se djeci, rekonvalescentima i pušačima. Med od bagrema je vrlo cjenjen kod bronhitisa i jedan je od najkorištenijih vrsta meda kod nas.
Preporučuje se uzimanje prije spavanja kao dodatak biljnim čajevima. Posebno je učinkovit s čajem od kamilice, gospine trave ili matičnjaka, koji pojačavaju njegovu učinkovitost.

Ovaj med naše pčele skupljaju na stacionarnom pčelinjaku u Kolkočeviku.

OPIS PROIZVODA: MED BAGREM

Neto Količina: 450 i 900 g

Zemlja podrijetla: Hrvatska

Uvjeti čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi na tamnom mjestu

Najbolje upotrijebiti do: Otisnuto na ambalaži

Proizvođač: OPG TOMISLAV OREČ, T. SMIČIKLASA 58, 35000 Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija, Hrvatska

Možda će Vam se i ovo svidjeti

7 drugi proizvodi u istoj kategoriji: