Uživajte u medu hrvatskog porijekla= iz košnice na Vaš stolTREĆA GENERACIJA PČELARA U OBITELJI
BAGREM MED 450 / 900 g
Zbog svojih osobina bagremov med ubraja se u najcjenjenije vrste meda.
GLAVNE KARAKTERISTIKE BAGREM MEDA
Najslađi od svih vrsta meda
Vrlo spora kristalizacija i rijetko se stvrdnjava
Vrlo je tekućeg stanja, blagog okusa i svijetlo žute boje
za liječenje respiratornih problema
smiruje i blagotvorno djeluje na srčani mišić i cijeli probavni trakt.
Bagremov med naše pčele skupljaju na stacionarnom pčelinjaku u Klokočeviku i u Baranji.
Sastojci bagremovog meda:
Med bagrem i Šećeri:
Fruktoza: Dominantni šećer, čini ga vrlo slatkim i lako probavljivim. Glukoza: Drugi važan šećer koji doprinosi energiji.
Med bagrem i Vitamini:
Vitamin C: Pomaže u jačanju imunološkog sustava. Vitamini B skupine: Kao što su B1, B2, B3, B5 i B6, važni za metabolizam i energiju.
Med bagrem i Minerali:
Kalij: Regulira krvni tlak i pomaže u održavanju ravnoteže tekućina. Magnezij: Ključan za mnoge tjelesne funkcije, uključujući rad mišića i živčanog sustava. Cink: Pomaže u jačanju imunološkog sustava i zacjeljivanju rana. Amino kiseline: U manjoj mjeri, bagremov med sadrži i neke amino kiseline koje su važne za tjelesne funkcije.
Med bagrem i Antioksidansi:
Flavonoidi: Pomažu u smanjenju oksidativnog stresa i mogu imati protuupalna svojstva. Enzimi: Prisutni enzimi u medu pomažu u razgradnji šećera i poboljšavaju probavu.
Bagremov med je nježno žute boje, blagog okusa i bez izraženog mirisa.
Smatra se izvrsnim namazom na kruhu i neizostavnim zaslađivačem za čaj, kavu i voćne kolače. Sadrži veću količinu voćnog šećera i odličan je zaslađivač.
Bagrem je jedna od najpopularnijih sorti meda. Lagani i bistri med, delikatan cvjetni okus. Visoka koncentracija fruktoze pomaže bagremovom medu da zadrži tekuće stanje dulje vrijeme. Njegov nizak sadržaj saharoze čini ga vrlo popularnim među dijabetičarima, a budući da je bogat izvor protuupalnih svojstava, najprikladniji je za liječenje respiratornih problema.
Stablo bagrem je dobro poznato medonosno stablo toplije klime. Početak cvatnje uglavnom ovisi o početku proljeća. Prvi cvjetovi mogu se otvoriti prvih dana svibnja, a njegovo cvjetanje može se odgoditi do lipnja. Paša na bagremu vrlo ovisi o vremenu, u idealnim vremenskim uvjetima može biti vrlo bogata. Bagremov med naše pčele skupljaju na stacionarnom pčelinjaku u Klokočeviku.
BAGREM MED izrazito je svijetle žute boje, blaga ugodna mirisa i okusa, lagan i ukusan.Bagremov med je gotovo bezbojan ili nježno žute boje, blagog okusa i bez izraženog mirisa. Smatra se izvrsnim namazom na kruhu i neizostavnim zaslađivačem za čaj, kavu i voćne kolače. Ovaj med smiruje i blagotvorno djeluje na nesanicu, probleme tijekom menstruacije i na djecu koja ne jedu med.
Bagremov med i zdravlje
Zbog svojih osobina ubraja se u najcjenjenije vrste meda. Pomaže kod nesanice, umiruje previše nadraženi živčani sustav i otklanja posljedice nagomilanog stresa,odličan za dišne puteve i protiv kašlja, vrtoglavice i klimakteričnih tegoba.Mjesecima ostaje u tekućem stanju i vrlo sporo kristalizira, zato što u sastavu sadrži više fruktoze od glukoze. Preporuča se uzimanje s čajem od kamilice, jer se tako pojačava djelovanje meda i čaja. Također je preporučljivo uzimanje navečer prije spavanja.
Preporučuje se djeci, rekonvalescentima i pušačima. Med od bagrema je vrlo cjenjen kod bronhitisa i jedan je od najkorištenijih vrsta meda kod nas. Preporučuje se uzimanje prije spavanja kao dodatak biljnim čajevima. Posebno je učinkovit s čajem od kamilice, gospine trave ili matičnjaka, koji pojačavaju njegovu učinkovitost.
Zdravstvene blagodati bagrem meda:
Antiseptička svojstva: Bagremov med može pomoći u borbi protiv bakterija i poticati brži oporavak od prehlade ili upale grla.
Pomaže probavi: Zbog svoje blage prirode, često se preporučuje osobama koje imaju osjetljiv probavni sustav.
Povećava energiju: Kao prirodni izvor šećera, bagremov med može brzo povećati razinu energije.
Podržava imunitet: Redovita konzumacija meda može pomoći u jačanju imunološkog sustava.
Zaslađivanje: Zbog svog blagog okusa, često se koristi kao prirodni zaslađivač u različitim napicima i jelima.
MATIČNA MLIJEČ "Čudo svih čuda"- Matična mliječ i njezino ljekovito djelovanje poznati su jako dugo, a njezine su djelatne tvari cijenili još faraoni u Egiptu, smatrajući je čudom svih čuda.
Matična mliječ nosi titulu najvrjednijeg pčelinjeg proizvoda
Tu titulu nije dobio tek tako, jer za dobivanje matične mliječi potrebno je mnogo znanja, puno rada, dobar osjećaj za pčele i pogodni uvjeti u prirodi.
Kestenov med - taman je, a tamna boja varira mu ovisno o podneblju i godini, prepoznatljivog je mirisa i izrazito karakterističnog, pomalo gorkog okusa.
Od svih vrsta meda proizvedenih u Hrvatskoj, kestenov med najbogatiji je mineralima.
Kesten med iz istočne Slavonije
100% hrvatski medni proizvod, prikupljen u našim selećih pčelinjaka Dvoru na uni (Banija, mjesto Kosna).
Amorfin med je karakteristično crvenkast, blaga mirisa i okusa.
MED OD AMORFE je vrlo sličan bagremovom medu - često nazivan divlji bagrem. Med of amorfe vrlo je blagog miriska i okusa, a velika količina cvjetnog praha crvene boje amorfin med čini crvenkastim.
AMORFIN MED - Iznimno cijenjen u prehrani
kod iscrpljenosti organizma i za podizanje energije
Bagremov med naše pčele skupljaju na stacionarnom pčelinjaku u Klokočeviku i u Baranji.
BAGREM MED izrazito je svijetle žute boje, blaga ugodna mirisa i okusa, lagan i ukusan.
Med je, gotovo bezbojan ili nježno žute boje, blagog okusa i bez izraženog mirisa. Smatra se izvrsnim namazom na kruhu i neizostavnim zaslađivačem za čaj, kavu i voćne kolače. Ovaj med smiruje i blagotvorno djeluje na nesanicu, probleme tijekom menstruacije i na djecu koja ne jedu med.
Bagrem je dobro poznato medonosno stablo toplije klime. Početak cvatnje uglavnom ovisi o početku proljeća. Prvi cvjetovi mogu se otvoriti prvih dana svibnja, a njegovo cvjetanje može se odgoditi do lipnja. Paša na bagremu vrlo ovisi o vremenu, u idealnim vremenskim uvjetima može biti vrlo bogata.
Ovaj med naše pčele skupljaju na stacionarnom pčelinjaku u Kolkočeviku.
Kestenov med - taman je, a tamna boja varira mu ovisno o podneblju i godini, prepoznatljivog je mirisa i izrazito karakterističnog, pomalo gorkog okusa.
Od svih vrsta meda proizvedenih u Hrvatskoj, kestenov med najbogatiji je mineralima.
Kesten med iz istočne Slavonije
100% hrvatski medni proizvod, prikupljen u našim selećih pčelinjaka Dvoru na uni (Banija, mjesto Kosna).
Amorfin med je karakteristično crvenkast, blaga mirisa i okusa.
MED OD AMORFE je vrlo sličan bagremovom medu - često nazivan divlji bagrem. Med of amorfe vrlo je blagog miriska i okusa, a velika količina cvjetnog praha crvene boje amorfin med čini crvenkastim.
AMORFIN MED - Iznimno cijenjen u prehrani
kod iscrpljenosti organizma i za podizanje energije
Kremasti med je med bez aditiva koji nastaje miješanjem u posebnoj mješalici. Prirodni med u obliku kreme koji svojim nježnim okusom, mazivost i pastozni oblik koji ne kaplje mogu impresionirati vas i vaše mališane.