Češnjaka i med - savršena kombinacija za:

jačanje imuniteta

za prevenciju prehlade, kašalj

Priprema smjese

Potrebno je oko deset češnja ili jedan cijeli češnjak usitniti i staviti u staklenku od 300-400 grama, zatim uliti med. Posudu dobro zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi.
Za 2-3 dana češnjak će ispustiti svoja blagotvorna svojstva u potunosti i pripavam je spreman za konzumaciju.

Najbolja vrsta meda s češnjakom za određeni zdravstveni problem

Za ovaj pripravak možete koristiti razne vrste meda:

Bagremov med savršen za probleme s prehladom, kašaljom i bronhitisom. Za prevenciju koristite med s češnjakom. Ujedno jačate prirodni imunitet za spriječavanjem bolesti koje se javljaju nakon prehlade poput bronhitisa ili upale pluća.

Cvjetni med i med od lipe najbolje su oružje u borbi protiv alergija i prehlada. U mješavini s češnjakom podići će vaš imunitet na najvišu razinu.

Šumski med zbog svojeg bogatstva aminokiselinama, mineralima i probioticima koriste svi koji imaju probavne smetnje. Budući da češnjak odlično djeluje na probavu, ovaj je spoj savršen za sve koji pate od nadutosti ili grčeva u trbuhu. Med od kestena dovodi vaš krvni tlak u ravnotežu. Krvožilnom sustavu pomaže i češnjak koji smanjuje razinu kolesterola i triglicerida, odnosno masnoća u krvi. Također pomaže kod žgaravice, želučane kiseline i problema sa probavom.