Razlog preispitivanja sigurne konzumacije meda u trudnoći je bakterija Clostridium botulinum koja se ponekad može pronaći u medu, a u crijevima se razmnožava brzo i stvara neurotoksine koje vode do rijetke, ali ozbiljne bolesti botulizma.

Rizik ne predstavlja opasnost za većinu djece i odraslih ljudi, kao i trudnice. Prema brojnim studijama, a i tvrdnjama poput "Djeca starija od jedne godine i zdrave odrasle osobe, uključujući trudnice, mogu sigurno konzumirati med jer ih njihov imunološki sustav štiti od svih bakterija koje bi med mogao sadržavati", tvrdi dr. Sandy Procter, profesorica nutricionizma na Sveučilištu Kansas State.

U današnje vrijeme, preporučena je upotreba meda u trudnoći. No, budite oprezni, konzumaciju ograničite ili potpuno prekinite ako patite od gestacijskog dijabetesa.

MED I SIGURNA KONZUMACIJA ZA TRUDNICE

Naš med je u potpunosti siguran za trudnice i dobrodošao u liječenju niza tegoba, poboljšanja imuniteta, kao i ostale dobrobiti. Med je u potpunosti siguran za bebe u trbuhu, ali ga djeca u provoj godini dana ne bi smjela konzumirati ni u kakvom obliku.

ZAŠTO KONZUMIRATI MED U TRUDNOĆI

Potreba za željezom kod trudnica je dvostruko veća, čak 40 mg dnevno. Nedostatak željeza kod svih ljudi dovodi do zdravstvenih poteškoća, od umora, anemije, i daljnjih bolesti koje nastaju uslijed nedostatka željeza u organizmu.

Minerali i vitamini iz meda trudnici pomažu u borbi protiv umora, a mogu i spriječiti anemiju koja često prati trudnice. 

NAJBOLJI MED ZA TRUDNICE

1. ŠUMSKI MED - MEDLJIKOVAC

Poznato je da je to jedna od najkvalitetnijih vrsta meda na svijetu, te se zbog svog sastava i činjenice da sadrži i do 13 puta više mineralnih materija, u poređenju sa medom nastalim od nektara cvjetova, preporučuje anemičnim osobama, trudnicama, djeci i sportašima. 

Bogat je mineralnim solima i sadrži malo šećera, pa se često preporučuje u slučaju dijabetesa.

2. KESTEN MED

Pomaže u boljoj apsorpciji željena u ljudsko ogranizmu. Preporuča se osobama koje imaju želučanih problema. Ima snažno antibiotičko djelovanje, te je baš zbog toga jedno od najljekovitijih vrsta meda. 

Za dodatne informacije obratite nam se na email adresi ili kontakt telefon.

Trudnicama preporučujemo konzumaciju svakog meda iz naše ponude. Provjerite ponudu naših proizvoda.

Prednosti konzumacije meda:

  1. Bilo koji med pomaže pri otklanjanju mučnine, probavnih poteškoća ili povraćanja
  2. Otklanja nesanicu

Oprez kod gestacijskog dijabetesa

U slučaju gestacijskog dijabetesa, trudnicama se preporučava smanjiti konzumaciju svih zaslađivača pa i meda kako bi se razina glukoze održavala stabilnom