Propolis kapi 20 ml 35%
PROPOLIS KAPI  20 ML
    Propolis kapi 20 ml 35%
    PROPOLIS KAPI  20 ML

OPIS PROIZVODA

PROPOLIS KAPI

Neto količina             20 ml

Zemlja podrijetla    Hrvatska

Uvjeti čuvanja        Čuvati na suhom mjestu

Sastojci                  65% col. alkoholne otopine propolisa, 35% propolisa

Najbolje upotrijebiti do     Otisnuto na ambalaži

Proizvođač              OPG TOMISLAV OREČ,T SMIČIKLASA 58,35000 SL.BROD

Propolis kapi 20ml
31 Artikli

PROPOLIS je smolasta, ljepljiva tvar ugodna mirisa koja svojim najvećim dijelom sadrži raznovrsne biljne smole. Propolis pčelama služi kao lijek i s njim dezinficiraju i štite svoju košnicu od neželjenih vanjskih utjecaja.
U propolisu je do sada otkriveno više od 300 različitih sastojaka, 22 minerala (željezo, cink, bakat, mangan,natrij, kalij, kalcij…), 7 vitamina (većim dijelom su to vitamini B skupine), ali još uvijek nije do kraja istražen. Propolis je najbolji prirodni antibiotik i u kombinaciji s antibioticima pojačava njihov učinak. Najnovija istraživanja pokazuju da jača imunološki sustav, te ima neposredo antikancerogeni učinak, djeluje protiv virusa, bakterija i gljivica, te ga se zbog toga smatra lijekom 21 stoljeća.
Propolis se sastoji od biljnih smola koje pčele sakupljaju iz živih biljaka i koriste se samostalno ili u kombinaciji s voskom za podmazivanje panjeva u košnici.
Pčele ga skupljaju i miješaju sa sekretom čeljusnih žlijezda, enzimski ga modificiraju tako da najvažnije sastavnice, flavonoidi, postaju aktivne tvari.
Sastav i boja propolisa ovisi o biljnim vrstama s kojih pčele prikupljaju materijal i o godišnjem dobu.
Propolis je zajedničko ime za smjesu smolastih supstanci koje pčela skuplja s cvjetova različitih biljaka.

Sastav propolisa: Omjer tvari

Smola: 50%
Voskovi 30%
Esencijalna ulja 10%
pelud
Ostale organske tvari i minerali (Mg, Ca, K, Na, Cu, Zn, Mn, Fe)
Vitamini (B1, B2, B6, C, E)

Propolis kao prirodni antibiotik nije škodljiv za ljudski organizam ,a mikroorganizmi ne mogu stvoriti otpornost na njega.
Propolis se također preventivno koristi kod akutnih stanja promuklosti, parodontoze te pojave afti u usnoj šupljini. Sprječava nastajanje zubnog plaka i karijesa, a kao prirodni antibiotik djeluje protuupalno, potiče cirkulaciju krvi i epitelizaciju lakših opeklina, površinskih oštećenja kože i herpesa,usporavanje rasta stanica raka,Ublažavanje alergijskih simptoma,Za liječenje upale grla i raznih tegoba respiratornog sustava i sprječavanje nastanka karijesa.

Izvor: Dr.Peter Kapšt-Apiterapija -Liječenje pčelinjim proizvodima

16 drugi proizvodi u istoj kategoriji: