Akcije

Med je hrana koja ima mnoge pozitivne učinke na zdravlje. U vrijeme kada vrući dio godine prelazi na hladniji, med je neophodan saveznik dobrog imunosnog sustava. Sam kao i neki aditivi jačaju imunitet. Odaberite svoju omiljenu kombinaciju, pomozite imunitetu i uživajte u ugodnoj jeseni i zimi.Med i limunKombinacija tih dvaju sastojaka pomoći će u prevladavanju upale grla i kašlja, te poboljšanju probave, čišćenju kože, jačanju imuniteta
SASTOJCI1/4gr šafran začina 1 šalica timijan meda 1 litra hladne vode 3-4 kriške limuna 5-6 krišaka narandže 2 žlice soka od limuna 2-4 grančice metvice
Med je prirodni antibiotik koji ima antibakterijsko djelovanje i time inhibira rast bakterija i virusa u tijelu koji uzrokuju prehlade. Ako pijemo toplu vodu s medom na prazan želudac, jačamo imunološki sustav i lakše se borimo sa zimskim bolestima.
Ukrašavanje jaja pčelinim voskom se korisati još od davnih vremena, a bez obzira na razne naljepnice koje možemo kupiti, sjajeve i posebne boje i dan danas koriste se kod nas. Po divnim šarenim jajima ukrašenim voskom posebno su poznate Ukrajina i Poljska čije su pisanice (pisanky), kako ih oni zovu prava mala umetnička dela.
PROPOLIS je smolasta, ljepljiva tvar ugodna mirisa koja svojim najvećim dijelom sadrži raznovrsne biljne smole.
Cvjetni pelud ili cvjetni prah kao pčelinji proizvod izuzetno je zdrav kao dodatak ljudskoj prehrani!
Studeni je svakako jedan od mjeseci kada su aktivnosti pčelara na pčelinjaku minimalne i već sad im je potreban mir!
Limun sa rumom i medom u vreloj vodi
Medovik je po sastavu kolač srednje klase. Korice su sa sodom bikarbonom, na bazi meda, ukusa najsličnijem medenjacima, suvim i tvrdim kolačićima koje su nam pravile bake. U koricama provejeva i ukus karamela, mada ga nema ni u tragovima. Fil ima dva sastojka, i gotov je za dva minuta.
To je tvar koju prave mlade pčele radilice, a koristi se za prehranu mladih pčelinjih ličinki i kraljice.