Matična mliječ je moćna. Sadrži razne aminokiseline, hranjive tvari, vitamine, minerale, enzime i mnoge druge stvari zbog kojih je naše tijelo zdravo i u formi. Svakodnevno konzumiranje će spriječiti razne bolesti, ali i povećati ukupnu razinu energije u tijelu, izdržljivost i snagu.

Matična mliječ pomaže u pravilnom funkcioniranju jetre i enzima, može smanjiti bolove u mišićima i zglobovima, i simptome mišićne distrofije. Može popraviti oštećenja kože i spriječiti infekcije kože. Može oštetiti stanice raka i zaustaviti njihov rast u tijelu. Pomaže u stvaranju novih stanica i novih tkiva u tijelu. Ima antibakterijska svojstva i sposobnost uništavanja različitih vrsta bakterija, može držati kolesterol u granicama normale i kontrolirati dijabetes. Pomaže u borbi protiv depresije i smanjuje stres.

Matična mliječ se koristi kod nekoliko zdravstvenih stanja:

  • anemija
  • artritis
  • astma
  • slomljene ili slabe kosti
  • infekcije mjehura
  • bolest koronarnih arterija
  • depresija
  • dijabetes
  • endokrini poremećaji
  • hormonalna neravnoteža
  • visoke razine kolesterola
  • visoki krvni tlak
  • impotencija
  • neplodnost
  • upale
  • loše pamćenje
  • problemi s imunitetom
  • bolesti jetre
  • mentalna iscrpljenost
  • menopauza
  • napadi panike
  • parkinsonova bolest
  • usporen rast
  • problemi s kožom i bore
  • virusne i bakterijske infekcije
  • kontrola težine
  • zacjeljivanje rana
  • slabe ili umorne oči

 
Matična mliječ i rak

Japanski znanstvenici su dali matičnu mliječ laboratorijskim miševima prije transplantacije različitih vrsta stanica raka.

Matična mliječ je imala dobre učinke na stanice sarkoma. Život miševa je produljen za petinu, tumorske stanice su se raspale i tumori su se smanjili za oko polovicu.

Matična mliječ je također dobra u borbi protiv nuspojava kemoterapije i zračenja. Aminokiseline iz matične mliječi mogu pomoći u oporavku imunološkog sustava i obraniti od napada mikroba. Matična mliječ obnavlja stanice koje su uništene tijekom terapije.

Iako je potrebno još mnogo istraživanja da bi se utvrdila korist u borbi protiv raka, iskustvo i zajednička znanja dokazuju da matična mliječ pomaže kod raznih teških stanja kao što je rak.

Aktivni filteri

MATIČNA MLIJEČ 10 g
-30,00 kn
  • Popust
  • -30,00 kn

MATIČNA MLIJEČ 10 g

Standardna cijena 150,00 kn Cijena 120,00 kn
Dostupno: 24 na skladištu

Matičnu mliječ proizvode mlade pčele radilice u dobi od 5 do 12 dana. Osnovna je hrana za uzgoj pčelinjeg legla i matice u kojoj matična mliječ uživa čitav svoj život. Težina ličinke matice, koja prima matičnu mliječ, u prvih nekoliko dana povećava se za oko 2000 puta, što dokazuje da ima izniman anabolički učinak. Sadrži sve važne makro i mikro hranjive sastojke, kojih prečesto nedostaje pri velikim opterećenjima na ljudskom tijelu. Njihov nedostatak dovodi do pretreniranosti, bolesti, malaksalosti, iscrpljenosti i razdražljivosti.

Ima sljedeće učinke na ljudsko tijelo: poboljšava opću dobrobit, poboljšava rad mozga, povećava apetit, okrepljuje i kontrolira rad žlijezda, ublažava starosne probleme i bolesti. Empirijski je dokazano da matična mliječ svojim prirodno bogatim sastavom jača, obnavlja, stimulira, detoksicira i poboljšava međustanični metabolizam (vrlo bogat pantotenskom kiselinom), ublažava živčanu iritaciju i iscrpljenost, pomaže kod kroničnog umora, jača srčani mišić, širi koronarne arterije. , regulira krvni tlak i poboljšava rad središnjeg živčanog sustava. Također je vrlo korisno tijekom trudnoće jer regulira biokemijske komponente odgovorne za kontrakcije maternice.

Prepoznatljiv je po blijedožutoj boji i karakterističnom mirisu, konzistencija je gusto tekuća, slična gelu, a okus je kiselkast i blago pekuć.

Sastav

Sadrži osam esencijalnih aminokiselina (valin, leucin, izoleucin, treonin, metionin, fenilanin, triptofan, lizin). To su esencijalne aminokiseline koje naše tijelo ne može proizvesti samo, pa ih treba unositi s hranom. Ugljikohidrati su u matičnoj mliječi u obliku šećera glukoze, riboze, fruktoze, maltoze i gentibioze, koji na naše tijelo djeluju prvenstveno energetski.

Masti u matičnoj mliječi prisutne su u obliku nezasićenih masnih kiselina omega 4 i 6. Tijekom tjelesne aktivnosti masne kiseline izuzetno su važne za nesmetan rad stanica, oslobađanje određenih hormona i apsorpciju vitamina A, D, E, K.

Vitamini i minerali u matičnoj mliječi izuzetno su važni u našem tijelu u metabolizmu, otpornosti i jačanju našeg imunološkog sustava. Sadrži vitamine C, D, B1, B2, B5, B6, E i druge, minerale (Ca, Cu, Fe, P, K, Si, S), baktericidne i antiseptičke tvari (10-hidroksi-trans-decenska kiselina), hormonalne tvari i druge neistražene tvari koje su vjerojatno zaslužne za iznimna svojstva matične mliječi.

 

zvor: Dr.Peter Kapšt-Apiterapija -Liječenje pčelinjim proizvodima
PROIZVOD NA BAZI MATIČNE...
-20,00 kn
  • Popust
  • -20,00 kn

PROIZVOD NA BAZI MATIČNE MLIJEČI U KREM MEDU...

Standardna cijena 80,00 kn Cijena 60,00 kn
Dostupno: 17 na skladištu

MATIČNA MLIJEČ-ELIKSIR DUGOVJEČNOSTI

Za matičnu mliječ kažu da je najsavršenija namirnica na svijetu jer hrani, liječi i revitalizira tijelo.
Matična mliječ sadrži bjelančevine, vitamine (A, B, posebno visoku koncentraciju B5 i B6, C,D i E), minerale, enzime, aminokiseline (8 nezamjenjivih), te nezasićene masne kiseline 10-HDA koje postoje samo u matičnoj mliječi i nije je moguće umjetno proizvesti, a potiče rad imunološkog sustava. Također sadrži kolagen koji koži daje svježinu , te na taj način usporava starost, daje snagu te psihofizičku vitalnost. Potiče cirkulaciju, osobito u mozgu, rukama i nogama, a s tim i pamćenje ,a djeluje i kao blagi afrodizijak.

CIJELOGODIŠNJA KURA 100G MATIČNE MLIJEĆI
-500,00 kn
  • Popust
  • -500,00 kn

CIJELOGODIŠNJA KURA 100g MATIČNE MLIJEČI

Standardna cijena 1.500,00 kn Cijena 1.000,00 kn
Dostupno: 4 na skladištu

CIJELOGODIŠNJA KURA MATIČNE MLIJEČI

Matičnu mliječ proizvode mlade pčele radilice u dobi od 5 do 12 dana. Osnovna je hrana za uzgoj pčelinjeg legla i matice u kojoj matična mliječ uživa čitav svoj život. Težina ličinke matice, koja prima matičnu mliječ, u prvih nekoliko dana povećava se za oko 2000 puta, što dokazuje da ima izniman anabolički učinak. Sadrži sve važne makro i mikro hranjive sastojke, kojih prečesto nedostaje pri velikim opterećenjima na ljudskom tijelu. Njihov nedostatak dovodi do pretreniranosti, bolesti, malaksalosti, iscrpljenosti i razdražljivosti.

Ima sljedeće učinke na ljudsko tijelo: poboljšava opću dobrobit, poboljšava rad mozga, povećava apetit, okrepljuje i kontrolira rad žlijezda, ublažava starosne probleme i bolesti. Empirijski je dokazano da matična mliječ svojim prirodno bogatim sastavom jača, obnavlja, stimulira, detoksicira i poboljšava međustanični metabolizam (vrlo bogat pantotenskom kiselinom), ublažava živčanu iritaciju i iscrpljenost, pomaže kod kroničnog umora, jača srčani mišić, širi koronarne arterije. , regulira krvni tlak i poboljšava rad središnjeg živčanog sustava. Također je vrlo korisno tijekom trudnoće jer regulira biokemijske komponente odgovorne za kontrakcije maternice.

Prepoznatljiv je po blijedožutoj boji i karakterističnom mirisu, konzistencija je gusto tekuća, slična gelu, a okus je kiselkast i blago pekuć.

Sastav

Sadrži osam esencijalnih aminokiselina (valin, leucin, izoleucin, treonin, metionin, fenilanin, triptofan, lizin). To su esencijalne aminokiseline koje naše tijelo ne može proizvesti samo, pa ih treba unositi s hranom. Ugljikohidrati su u matičnoj mliječi u obliku šećera glukoze, riboze, fruktoze, maltoze i gentibioze, koji na naše tijelo djeluju prvenstveno energetski.

Masti u matičnoj mliječi prisutne su u obliku nezasićenih masnih kiselina omega 4 i 6. Tijekom tjelesne aktivnosti masne kiseline izuzetno su važne za nesmetan rad stanica, oslobađanje određenih hormona i apsorpciju vitamina A, D, E, K.

Vitamini i minerali u matičnoj mliječi izuzetno su važni u našem tijelu u metabolizmu, otpornosti i jačanju našeg imunološkog sustava. Sadrži vitamine C, D, B1, B2, B5, B6, E i druge, minerale (Ca, Cu, Fe, P, K, Si, S), baktericidne i antiseptičke tvari (10-hidroksi-trans-decenska kiselina), hormonalne tvari i druge neistražene tvari koje su vjerojatno zaslužne za iznimna svojstva matične mliječi.

 zvor: Dr.Peter Kapšt-Apiterapija -Liječenje pčelinjim proizvodima